Sunday, December 11, 2011

PUDING SAGU





Bahan : 100g sagu
            4 cawan air
            1/3 cawan susu cair
           1 cawan  gula melaka yang teah di masak
           1 helai daun pandan
           coklat rice berwarna
           whipped light cream
            gajus - hancur halus




Caranya:- panaskan periuk dan masukkan air , biarkan hingga
                mendidih .
            - masukkan sagu dan daun pandan . masakkan kira2
              10 minit dalam api sederhana .
           - apabila masak , sejukkan sebelum di simpan di dalam
             peti sejuk  dalam 1 jam.
          - kemudian, masukkan sagu ke dalam cawan kaca berkaki
             diikuti gula melaka .
          - masukkan susu cair ke atasnya , letakkan whipped light
            cream dan taburkan choc rice berwarna bersama gajus
            yang telah di hancur halus .
            sedia untuk di hidangkan
            selamat mencuba .....











linda cameron 2011
         

No comments: