Wednesday, December 21, 2011
SIPUT SEDUT MASAK LEMAK CILI API DENGAN PUCUK UBI
Bahan:- 500g siput sedut - ketuk hujung nya
1 ikat pucuk ubi
10 tangkai cili api - kisar
kunyit hidup sebesar ibu jari- kisar
2 biji bawang besar- kisar
2 ulas bawang putih- kisar
300g santan pekat
2 batang serai- di ketuk
garam dan serbuk perasa
Caranya:-panaskan air hingga mendidih dan masukkan bahan2 yang
telah di kisar . kacau sebati , setelah mendidih , masukkan
siput sedut yang telah pun di cuci .
- biarkan bahan2 tadi sebati , setelah mendidih , baru
masukkan santan pekat ke dlmnya .
- kacau sebati bahan tadi dan setelah siput sedut masak,
masukkan pucuk ubi , sedikit garam dan serbuk perasa.
setelah mendidih , sedia untuk di hidangkan.
selamat mencuba......
linda cameron 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment