Bahan : 300g isi ayam
2 camb tepung jagung
segenggam gajus yang telah di panggang
lada kering yang di goreng garing , di hiris halus
1 ulas bawang putih
Bahan A:- 1 biji lada benggala -ptg kecil
1/2 batang lobak merah- ptg kecil
1 biji bawang besar- ptg kecil
Bahan B:- 2 camb sos tiram
2 camb sos tom yam
2 camb minyak bijan
2 camb stok ayam
1 camt serbuk lada putih
2 camt gula
1 camt serbuk perasa
Caranya :- isi ayam di potong halus dan di bersihkan . gaul isi
ayam dengan minyak bijan hingga rata .
- kemudian , gaulkan dengan tepung jagung dan
goreng sehingga separuh masak . toskan .
- panaskan minyak dan tumiskan bawang putih serta
bahan A dengan isi ayam yang telah di goreng.
gaul sebati .
- tambahkan bahan B dan biar masak seketika hingga
isi ayam kelihatan kekuningan .
- angkat dan letakkan dalam pinggan .taburkan gajus
dan lada kering di atasnya . sedia di hidangkan..
selamat mencuba ........
linda cameron 2011
No comments:
Post a Comment