Friday, December 30, 2011

PASTA SPIRALE DENGAN SOS CASONARA






Bahan :-200g pasta spirale
            60g cili benggala merah
            60g cili benggala hijau
            70g isi ayam
            1 camb bawang merah -dadu
            1 camt bawang pitih - cincang
             100ml krim 
            1 camt putih telur
            1 camt keju parmesan
            1 helai daun bay
            garam dan serbuk perasa
            minyak
            lada putih secukupnya



Caranya:- rebus pasta hingga lembut . angkat dan toskan .
                panaskan minyak , tumiskan bawang putih , bawang merah
                hingga kekuningan.
             - masukkan isi ayam , cili benggala hijau dan cili benggala
               merah , gaulkan sekali .
             - masukkan krim dan pasta kemudian gaulkan sehingga sebati .
               masukkan putih telur , keju parmesan , gara dan lada putih
               secukup rasa .masak pasata hingga pasta melekit .
               sedia untuk di hidangkan..
               selamat mencuba....
              
         

No comments: