Wednesday, December 28, 2011

KEK BROWNIES



Bahan A:-600g mentega
               600g gula
               500g telur
               300g tepung gandum
               5g serbuk penaik
               110g serbuk koko
               250g kacang walnut - cincang
               200g susu nestle


Bahan B:- 1 liter krim
                500g coklat gelap (coklat masakan )




Cara bahan A:- pukul mentega bersama gula hingga sebati.
                         masukkan telur sebiji demi sebiji .
                      - masukkan tepung gandum , serbuk penaik , serbuk
                        koko , susu dan kacau hingga sebati.
                     - kemudian bakar hingga masak .


Cara bahan B:- masakkan krim hingga mendidih dan tuangkan ke
                        dalam coklat gelap .
                      - kacau hingga rata dan biarkan sejuk selama 4 jam .
                        tuangkan coklat ganache di atas permukaan kek
                        dan hidangkan.
                        selamat mencuba....

No comments: