Bahan:- 500g daging segar - rebus dan hiris nipis
3 biji bawang besar- kisar
3 ulas bawang putih- kisar
halia sebesar ibu jari- kisar '
kunyit hidup sebesar ibu jari - kisar
lengkuas sebesar ibu jari- kisar
1/4 camt serbuk ketumbar
1 camb serbuk kari daging
2 camb cili giling
2 camb kicap pekat
50g sayur campur
garam dan serbuk perasa
Caranya:- panaskan minyak, goreng daging terlebih dahulu .
setelah garing , toskan.
- tumiskan bahan yang telah di kisar bersama serbuk
ketumbar , cili giling dan serbuk kari daging .
- setelah naik minyak , masukkan daging serta kicap
pekat dan kacau hingga sebati.
- biarkan bahan2 tadi dlm 10 minit dan akhir masukkan
sayur campur , serbuk perasa dan garam.
sedia untuk di hidangkan..
selamat mencuba...
linda cameron 2011
No comments:
Post a Comment