Bahan :- 1.5kg keju
200g mentega
500g gua aising
12 biji telur
280g teoung jagung
500g krim
200g span vanila (cara membuatnya bahan B)
Bahan B:- 3 biji telur
75g guka kaster
1.25ml esen vanila
76g tepung gandum
1 camb air panas
Caranya Bahan A:- pukul keju bersama mentega serta gula
aising hingga sebati .
- masukkan telur satu persatu . masukkan
tepung jagung dan krim . kacau hingga
sebati.
- sediakan span vanila dan masukkan ke
dalam loyang serta adunan sekali .
- bakar pada suhu 180, 2 jam
Caranya membuat bahan B:- ayak tepung dan asingkan kuning dan
puti telur .
- pukul kuning telur bersama gua serta
esen vanila hingga kembang .
-pukul putih telur hingga kembang .
campurkan dengan kuning telur serta
air panas dan pukul hingga sebati.
- sapukan dulang pembakar dengan
mentega.tuangkan adunan dan bakar
200c, 30 minit.
selamat mencuba ...
No comments:
Post a Comment