Friday, January 20, 2012

BISKUT ALMOND





Bahan :- 250g tepung gandum
             2.5g serbuk penaik
             175g gula
             2.5g garam
             150g kacang badam
             1/2 biji kulit limau
             1/2 biji kulit lemon
             2 biji telur
              50g mentega



Caranya :-parutkan kulit limau dan kulit lemon dan asingkan
                seketika .
              - campurkan kesemua bahan kering ke dalam mangkuk
                adunan ,
             - masukkan parutan kulit  limau dan kulit lemon. masukkan
                telur dan mentega yang telah dicairkan dan adun hingga
                jadi doh
             - bahagikan adunan kepada dua bhgian, bakar suhu 170c,
               hingga biskut keperangan.
             - keluarkan dan biarkan sejuk seketika , potong biskut
               nipis sementara masih panas .susun semula biskut di atas
               dulang dan bakar suhu 100c sebelum di hidangkan
               selamat mencuba ...

No comments: