Friday, December 9, 2011
KRIM KARAMEL PANDAN
Bahan untuk gula hangus :- 1/2 cawan gula pasir
1/4 cawan air
Bahan untuk puding :- 700ml susu penuh krim/ susu tepung + air
pandan-jdkan anggaran 700ml
gula 3/4 cawan
sedikit esen vanila
1 camb tepung kastard
7 biji telur
Caranya:- UTK GULA HANGUS- satukan bahan A dalam
loyang bulat anggaran 8"diameter . masak api
paling perlahan.
- biar gula hancur dan menjadi keemasan , angkat
dan biarkan kira2 seminit atau hingga gula hangus
sejuk.
UNTUK PUDING - satukan bahan B , gaul( jangan pukul)
sehingga gula hancur kemudian tapis adunan .
- pastikan adunan tak berbuih . masukkan ke dalam
loyang yang telah ada gula hangus tadi.
kemudian kukus 15-20 minit
hiaskan dengan hirisan buah plum , anggur dan lemon..
selamat mencuba .....
linda cameron 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment