Bahan kulit:- 1/2 kg tepung gandum
3 camb marjerin-dicairkan
1 camb minyak masak
garam secukup rasa
air ais
Bahan inti:- 5 biji kentang -dadu
1 mangkuk daging cincang
2 ulas bawang putih
4 ulas bawang merah
4 camb rempah kari - bancuh dengan air
sedikit udang kering
sedikit gula
garam secukup rasa
sedikit daun kari
Caranya:- uli tepung bersama marjerin yang telah di cairkan, minyak
masak, air ais dan garam secukup rasa .uli hingga rata dan
adunan sebati.
- untuk inti:- tumiskan bawang hingga naik bau .
masukkan rempah kari , daun kari dan bahan lain .biarkan
masak dan ketepikan.
- ambil adunan yang telah siap di bancuh dan gelek di atas
papan canai hingga nipis. tekapkan bentuk bulat pada
adunan , letakkan inti dan kelimkan .
- goreng dan hidangkan.
selamat mencuba....
No comments:
Post a Comment