Bahan:- 1 kotak santan (200ml)
12 bungkus kecil ketupat nasi -rebus dan dadu
250g sos tomato
3 biji tomato besar
1 biji cii benggala hijau -dadu kecil
3 tangkai daun kucai- hiris 2cm panjang
3 ulas bawang putih -cincang
1 bji bawang besar - hiris nipis
6 biji cendawan butang - hiris
400g keju parut
50g serbuk roti
2 biji telur- di pukul sikit
1 camt oregano, thyme dan basil
sediit serbuk lada hitam
garam secukup rasa
kelapa parut - hiasan
Caranya:- aturkan kiub nasi ke dalam bekas besar . ratakan dengan
sedikit sos tomato .
-taburkan cii benggala , tomato hiris , bawang putih ,
bawang besar dan cendawan .
-tuangkan sedikit sanan dan telur , taburkan keju bersama
serbuk roti , oregano, thyme, basil, serbuk ada hitam dan
garam.
- ulang proses ini hingga 3 lapis dan akhir dengan taburan
keju dan serbuk roti .
- bakar suhu 200c, 45 minit hingga keemasan . taburkan
kelapa parut sebelum di hidangkan ..
selamat mencuba ...
* boleh di tambah dengan daging kisar , hirisan ayam , udang
atau isi ikan. ketupat nasi juga boleh juga di goreng
terlebih dahulu sebelum di masukkan ke dalam bekas .
No comments:
Post a Comment