Sunday, February 12, 2012

KUEW TEOW KANTONIS SEAFOOD




Bahan A:- 300g kuew teow
                 10g bawang putih - kisar
                  sedikit kicap
                  sedikit minyak masak

Bahan B:- 100g filet ikan
                 100g sotong
                 100g udang
                 100g cendawan hitam
                 200g sawi choy sam


Bahan C- 50g serbuk ayam
               20g garam
               500g stok ayam


Bahan D:- 40g tepung jagung
                 1 biji telur

 

Caranya:- gorengkan kuew teow bersama kicap .
                angkat dan ketepikan.
              - panaskan minyak dan gorengkan bawang putih hingga
                naik bau .
              - masukkan semua bahan B biarkan seketika .
                masukkan semua bahan C .pekatkan kuah dengan
                tepung jagung ,
              - angkat dan tuangkan ke atas kuew teow tadi ..
                hidangkan...
                selamat mencuba ...              

No comments: