Sunday, July 10, 2011

BENGKANG ROTI

BENGKANG ROTI BERCHEESE

Bahan: 8 keping roti gardinier
           1 cawan tepung gandum
            2 biji telur
           1 cawan gula
          3 cawan santan pekat
          secubit garam- kl dh letak cheese jgn tk garam
          sepaket cheese dale-kraft
         # kl nk tambah coklat chip, kismis, dsb pun boleh

caranya: 1- santan telur , gula, di blend sampai sebati.
                  tuangkan di dalam bekas lain dan masukkan
                  tepung , gaul sebati.
             2- carik2 kan roti dan susun dalam loyang yang 
                 dah d sapu planta.
            3- tuangkan adunan td ni dan biarkan ia meresap
                 ke dalam roti.bakar 1 jam 150c.
            4- bakar kira2 setengah masak dahulu iaitu biar 
                lapisan atasnya mula masak, keluarkan semula dan 
               susunkan chese di atasnya . tutup permukaan atas 
               bengkang ini.
            5- bakar semula sampai ia masak.

petua: kl suke juga roti tu di lembutkan dahulu dgn sedikit susu 
         segar ...
        -kalau yang suke cheesenya kurang garing, boleh bakar 
         dahulu bengkang ini sampai ia masak . baru keluarkan dan 
          susunkan chese tadi dan bakar semula.
 
 
 
LINDA CAMERON 

No comments: