BENGKANG ROTI BERCHEESE
Bahan: 8 keping roti gardinier
1 cawan tepung gandum
2 biji telur
1 cawan gula
3 cawan santan pekat
secubit garam- kl dh letak cheese jgn tk garam
sepaket cheese dale-kraft
# kl nk tambah coklat chip, kismis, dsb pun boleh
caranya: 1- santan telur , gula, di blend sampai sebati.
tuangkan di dalam bekas lain dan masukkan
Bahan: 8 keping roti gardinier
1 cawan tepung gandum
2 biji telur
1 cawan gula
3 cawan santan pekat
secubit garam- kl dh letak cheese jgn tk garam
sepaket cheese dale-kraft
# kl nk tambah coklat chip, kismis, dsb pun boleh
caranya: 1- santan telur , gula, di blend sampai sebati.
tuangkan di dalam bekas lain dan masukkan
tepung , gaul sebati.
2- carik2 kan roti dan susun dalam loyang yang
2- carik2 kan roti dan susun dalam loyang yang
dah d sapu planta.
3- tuangkan adunan td ni dan biarkan ia meresap
3- tuangkan adunan td ni dan biarkan ia meresap
ke dalam roti.bakar 1 jam 150c.
4- bakar kira2 setengah masak dahulu iaitu biar
4- bakar kira2 setengah masak dahulu iaitu biar
lapisan atasnya mula masak, keluarkan semula dan
susunkan chese di atasnya . tutup permukaan atas
bengkang ini.
5- bakar semula sampai ia masak.
petua: kl suke juga roti tu di lembutkan dahulu dgn sedikit susu
5- bakar semula sampai ia masak.
petua: kl suke juga roti tu di lembutkan dahulu dgn sedikit susu
segar ...
-kalau yang suke cheesenya kurang garing, boleh bakar
-kalau yang suke cheesenya kurang garing, boleh bakar
dahulu bengkang ini sampai ia masak . baru keluarkan dan
susunkan chese tadi dan bakar semula.
LINDA CAMERON
No comments:
Post a Comment