Sunday, April 20, 2014
KERABU ULAM KAMPUNG
Bahan :
100g pucuk paku
100g pucuk betik
100g daun selom
100g daun pegaga
2 biji bawang besar
3 biji cili merah
2 biji cili hijau
100g udang kering
200g kelapa parut - buang kulit arinya
perahan jus limau 2 biji
1 kiub pati ayam
1 kiub pati udang
Caranya :
1-celurkan pucuk paku dan pucuk betik secara berasingan .angkat dan sejatkan .hiris halus
pucuk betik , daun selom , daun pegaga , bawang besar , cili merah dan cili hijau .ketepikan
2-sangrai udang kering dan kelapa secara berasingan hingga kekuningan . kisar halus .
gaul semua bahan di dalam mangkuk , masukkan perahan jus limau tadi , kiub pati ayam , dan
kiub pati udang . kacau rata .
sedia di hidangkan ....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment