Bahan; aiskrim homemade
roti gardinier - gelek padat
Caranya: - letakkan roti gardinier dan cedok asikrim sediit dan ltkkan
di tgh2 roti ni.
- ambil roti sekeping lg letakkan di atasnya betul2, dan tekap dengan
cawan .( tekan smpai roti td ni pts dan jd bentuk )
- susunkan atau smpan dlm plstik ... simpan peti sejuk dlm beberapa
jam..
- bl nk mkn keluarkan dan goreng dlm api yg betul2 panas ... ( tak boleh
greng terlalu lama sbb ais akan cair) .. greng dlm api yg panas
sekadar nk rangupkan roti ni...
hdagkan .... mmg sedap buat pencuci mulut ..
roti gardinier - gelek padat
Caranya: - letakkan roti gardinier dan cedok asikrim sediit dan ltkkan
di tgh2 roti ni.
- ambil roti sekeping lg letakkan di atasnya betul2, dan tekap dengan
cawan .( tekan smpai roti td ni pts dan jd bentuk )
- susunkan atau smpan dlm plstik ... simpan peti sejuk dlm beberapa
jam..
- bl nk mkn keluarkan dan goreng dlm api yg betul2 panas ... ( tak boleh
greng terlalu lama sbb ais akan cair) .. greng dlm api yg panas
sekadar nk rangupkan roti ni...
hdagkan .... mmg sedap buat pencuci mulut ..
SELAMAT MENCUBA.....
LINDA CAMERON 2011
No comments:
Post a Comment